מתכון לעוגת שוקולד

אם אתם מחפשים מתכון מנצח לעוגת שוקולד, אתם נמצאים במקום הנכון.
המתכון הבא הוא גם עוגת שוקולד פשוטה מאוד מאוד להכנה, וגם אחד המתכונים היותר מוצלחים לעוגת שוקולד מנצחת.
 
המתכון הבא הוא מהיר, טעים ולרוב, כל המצרכים האלה כבר נמצאים בבית  אז יאללה. לעבודה.
 

מצרכים

3 ביצים (רצוי במידה לארג')
כוס ורבע-וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
כוס חלב – ניתן להחליף במים לגרסת פרווה
1/4 כוס מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 אבקת קקאו
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

לציפוי:

125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)

אופן ההכנה

  • יש לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  • משמנים את התבנית.
  • בקערה גדולה מערבבים יחד באמצעות מטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו, הקמח ואת אבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ דק דק מעל.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מקררים לחלוטין לפני הציפוי.
  • ציפוי שוקולד: קוצצים שוקולד דק ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס ואחיד.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-חצי שעה במקרר.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות